Politikalar

Akademik yazma merkezleri akademik ve profesyonel yazma ihtiyaçlarına yönelik birebir eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Merkeze gelen akademik personelimiz, merkezde çalışan deneyimli personel ile birebir çalışma imkânı bulmaktadır. Birebir danışmanlık sırasında amacımız Türkçeden oldukça farklı olan İngilizce akademik yazma becerisi konusunda gerekli bilgi ve stratejileri sunarak ve akademisyenlerimizin kendi yazma süreçleri hakkındaki farkındalıklarını arttırarak yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu sayede merkezimizden hizmet alan akademisyenlerimiz, taslak metinlerini alanında uzman personelimiz ile birlikte inceleme fırsatı bulmakta ve yapmış oldukları hatalara yönelik anında ve etkili geri bildirim ve danışmanlık almaktadır. Bu bağlamda akademik personelimiz tarafından İngilizce yazılmış bildiri özeti, makale, CV, başvuru mektubu gibi her türlü akademik metin profesyonel bir bakış açısıyla düzenlenmektedir. Ayrıca merkezimiz Akademik Yazma Becerilerini Geliştirme Kursu düzenleyerek İngilizce akademik yazma konusunda yalnızca üniversite personelimize değil, toplumun her kesiminden katılımcıya eğitim vermektedir.

Gazi Üniversitesi Akademik Yazma, Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak akademik personelimize akademik yazma alanında ücretsiz olarak şu hizmetleri vermektedir:

• Mantıklı argümanlar geliştirmek

• Etkili tez cümleleri yazmak

• Etkili ana ve yardımcı konu cümleleri yazmak

• Başkalarının yazdıklarından yararlanma

• Alıntı yapma ve başka kelimeler ile izah etme

• Kaynakların etkili kullanımı

• Referans yazımı

• İntihalden korunma

• Yazmaya başlangıç ve planlama

• Beyin fırtınası yapma ve fikirleri keşfetme

• Uyumlu paragraflar yazma

• Cümleleri ve fikirleri bağlantılı hale getirme

• Etkili kelime seçimi

• Cümle yapısı ve mekaniği

• Noktalama

• Gözden geçirme ve düzenleme beceri ve stratejileri

Çalışma Biçimi

Gazi Üniversitesi Akademik Yazma, Araştırma ve Uygulama Merkezi randevuya dayalı birebir danışmanlık biçimini benimsemiştir. Merkezimizde danışmanlık hizmeti, kuruluşundan 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkan Covid-19 salgınına kadar, eğitmen ve danışanın birarada olduğu, incelenen metnin iki farklı monitör üzerinde yansıtıldığı bir ortamda gerçekleştirmekteydi. Ancak şu anda salgın tedbirleri sebebiyle danışmanlık sistemimiz "Microsoft Teams üzerinden eş zamanlı" ya da "E-posta yoluyla uzaktan" olmak üzere iki şekilde yürütülmektedir. Daha adaletli hizmet vermek adına merkezimizden danışmanlık almak isteyen akademik personele randevusu bitmeden ikinci bir randevu verilmemekte ve akademik personelimiz 1 hafta içinde en fazla 1 randevu alabilmektedir.