Tarihçe

Merkezimiz 15 Mart 2015 tarihinde yönetmeliğimizin 29296 sayılı resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte resmi olarak kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Merkezimize personel ataması gerçekleştirildikten sonra 2015-2016 Öğretim Yılı Bahar dönemi boyunca her Çarşamba toplanılarak merkez eğitmenlerine yönelik İngiliz Dili Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Hande Uysal tarafından bir eğitim programı uygulanmıştır.

Bu eğitim programında merkeze gelecek akademik personele birebir yazma eğitimi verilirken göz önünde bulundurulması gereken psikolojik tutum, dil ve İngilizce akademik yazma kuralları ile ilgili teorik bilgiler verilmiş ve uygulama kısmında ise birçok disiplinde önde gelen dergilerde yayınlanmış İngilizce bilimsel yayınlar incelenmiştir.

1 Haziran 2015 tarihinden itibaren merkezimizde randevu yoluyla İngilizce Akademik yazma konusunda ücretsiz danışmanlık almak isteyen akademik personele hizmet verilmeye başlanmıştır. Merkezimiz 2 Öğretim Görevlisinden oluşan kadrosu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

background image